Хатаасан алимын зутан

 Угааж цэвэрлэсэн хатаасан алимыг тагтай саванд хийж дээр нь халуун ус нэмж 2 цаг орчим таглаатай нь байлгаж хөөлгөнө. Дараа нь 20-30 минут зөөлөн галаар буцалгаж үрж няцлана. Бусад арга ажиллагаа нь шинэ жимсний зутан хийтэй адил.

Орц:

Хатаасан алим хоолны халбагаар 2

Элсэн чихэр хоолны халбагаар 1,

цайны халбагаар 1/2

Төмсний гурил цайны халбагаар 2/3

Ус хоолны халбагаар 2,

цайны халбагаар 1

Нимбэгний хүчил чимх

Гарц: 200 гр

Тэжээллэг чанар: уураг 0.4 гр, тослог 0.0 гр,

нүүрс ус 38.8 гр,

Илчлэг 160.4 ккал

Бэлтгэх арга: Угааж цэвэрлэсэн хатаасан алимыг тагтай саванд хийж дээр нь халуун ус нэмж 2 цаг орчим таглаатай нь байлгаж хөөлгөнө. Дараа нь 20-30 минут зөөлөн галаар буцалгаж үрж няцлана. Бусад арга ажиллагаа нь шинэ жимсний зутан хийтэй адил. Хүүхдэд 7-8 сартайгаас эхлэн хоолны дараа 30-50 гр-аар өгнө.

3 Comments

  1. үнхээр сайн жор болжээ

  2. amela tsetserleg elselt avch baina delgerengui medeelliig http://www.amela.mn ees

  3. anjel

    uur olon hoolnii goy goy jor gargaarai

Leave a Reply