Тэжээллэг чанарыг хадгалж боловсруулах

Хүнсний бүтээгдэхүүний тэжээллэг чанар -ыг нь хадгалж боловсруулах:

Санах зүйл

  • Хоол хийхдээ хоолны савыг таглаатай байлга.

  • Хоол болмогц идэх хэрэгтэй

  • Хоолыг удаан хугацаагаар хадгалж болохгүй (хөргөгчинд байсан ч гэсэн)

  • Тэжээлт бодисууд задардаг учир хүнсийг удаан хугацаагаар бүү дэвтээ.

  • Тосонд шарахаас зайлсхий

Хоолыг удаан хугацаагаар болгоход тэжээлт бодисууд нь задардаг болохыг анхаар.

Жимс

  • Шинэхэн жимс сонгоорой

  • Жимсээ сайн угааж идэх хэрэгтэй

  • Алим, лийр, чавга зэрэг жимсийг угаагаад хальстай нь хамт ид.

  • Жимс жимсгэнийг зүсэхээсээ өмнө угаа учир нь зүссэний дараа угаавал усанд уусдаг В, С аминдэм болон эрдэс бодис нь угаагддаг.

  • Хатаасан жимс нь их хэмжээний тэжээлт бодис агуулдаг. Энэ нь хатаах явцад өтгөрснөөс болдог.

Ногоо

  • Аль болох түүхийгээр нь идвэл тэжээллэг байдаг,

  • Муудаагүй ногоо сонгохыг хичээ

  • Ногоог зүсэхээсээ өмнө угаа учир нь зүссэний дараа угаавал усанд уусдаг аминдэм болон эрдэс бодис нь угаагддаг.

  • Аль болох том хэрч

  • Ногоог зүссэн даруйдаа болгож ид

  • Навчит ногоог зөөлөн гал дээр болго

  • Болгохдоо аль болох бага ус хэрэглээрэй

  • Буцалж буй усанд ногоог хий

  • Тэжээлийн бодис ууссан байх тул ногоо чанасан шүүс юмуу шөл хэрэглэ

Сүүн бүтээгдэхүүн

  • Гэрлээс хол, тагтай саванд хүйтэн газар хадгал.

Шууд нарны гэрэлд тавьж болохгуй. Учир нь зарим нэг хэврэг амин дэм задарч, ногооны өнгө алдагддаг.

Мах

  • Өөхгүй бараан мах илүүтэй хэрэглэ

Leave a Reply