Хооллох дадалтай холбоотой ХБӨ-ий асуудлыг шийдвэрлэхэд дараахь 3 үндсэн зарчмыг баримтлана. Үүнд:
Биеийн жин -гээ хэвийн хэмжээнд барих
-
Зөв зохистой хооллох
-
Хүнс, хоолоо зөв сонгох
Зохистой хооллох дадлыг дэмжих эдгээр 3 үндсэн зарчим нь зонхилон тохиолдох ХБӨ-өөс сэргийлэх гол түлхүүр болно. Зарчим бүр нь өвөрмөц зорилттой. Эрүүл мэндийн ажилтнууд тэдгээрийг олон нийтэд түгээж, тэдэнтэй хуваалцах үүрэгтэй гэдгээ маш сайн ойлгох хэрэгтэй.