Цагаан будааны зутан

Цэвэрлэсэн цагаан будаагаа сайтар угааж болтол нь чанана. Дараа нь жигдэртэл нь нухаж давс, элсэн чихэр, цөцгийн тосоор амтлан сүүгээр шингэлж буцалгана. Буцалгах явцдаа гурилаа цацаж хийж дахин буцалгаж болгоно. Хүүхдэд 6 сартайгаас эхлэн өгнө.

Орц:

Цагаан будаа хоолны халбагаар 1

Цөцгийн тос эсвэл

ургамлын тос хоолны халбагаар 1

цайны халбагаар 1

Гурил цайны халбагаар 1

Сүү шаазан аягаар 1

Ус шаазан аяганы 1/2

Элсэн чихэр цайны халбагаар 1

Давс бага зэргийн /чимх/

Гарц: 400 мл

Тэжээллэг чанар: уураг 18.2 гр, тослог 22.8 гр,

нүүрс ус 77.5 гр,

Илчлэг 588.3 ккал

Бэлтгэх арга: Цэвэрлэсэн цагаан будаагаа сайтар угааж болтол нь чанана. Дараа нь жигдэртэл нь нухаж давс, элсэн чихэр, цөцгийн тосоор амтлан сүүгээр шингэлж буцалгана. Буцалгах явцдаа гурилаа цацаж хийж дахин буцалгаж болгоно. Хүүхдэд 6 сартайгаас эхлэн өгнө.

Leave a Reply