Ээдэмтэй сүүн зутан

Гурилаа тосгүй хайруулын тавганд шаргал өнгөтэй болтол нь хуурч дээр нь хайлуулсан цөцгийн тос эсвэл ургамлын тосоо хийж бөөнгүй болтол нь сайтар хутгаад буцалгасан халуун сүү, халуун усыг хийж 3 минутын турш хутгаж буцалгана.

Орц: Сүү шаазан аяганы 2/3

Ус шаазан аяганы 1/2

Элсэн чихэр цайны халбагаар 1

Цөцгийн тос эсвэл

ургамлын тос хоолны халбагаар 1

Гурил цайны халбагаар 1

Ээдэм хоолны халбагаар 1

Гарц: 200 гр

Тэжээллэг чанар: уураг 8.7 гр, тослог 15.8 гр,

нүүрс ус 16.6 гр,

Илчлэг 243.4 ккал

Бэлтгэх арга: Гурилаа тосгүй хайруулын тавганд шаргал өнгөтэй болтол нь хуурч дээр нь хайлуулсан цөцгийн тос эсвэл ургамлын тосоо хийж бөөнгүй болтол нь сайтар хутгаад буцалгасан халуун сүү, халуун усыг хийж 3 минутын турш хутгаж буцалгана. Энэ явцад нухсан ээдмийг /урьдчилан ээдмийг жигдэртэл нухаж бэлтгэсэн байна/ хийж жигдэртэл хутгаад чихрийг хийж амтална. Хүүхдэд 6 сартайгаас эхлэн өгнө.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.