Гурилаа тосгүй хайруулын тавганд шаргал өнгөтэй болтол нь хуурч дээр нь хайлуулсан цөцгийн тос эсвэл ургамлын тосоо хийж бөөнгүй болтол нь сайтар хутгаад буцалгасан халуун сүү, халуун усыг хийж 3 минутын турш хутгаж буцалгана.
Орц: Сүү шаазан аяганы 2/3
Ус шаазан аяганы 1/2
Элсэн чихэр цайны халбагаар 1
Цөцгийн тос эсвэл
ургамлын тос хоолны халбагаар 1
Гурил цайны халбагаар 1
Ээдэм хоолны халбагаар 1
Гарц: 200 гр
Тэжээллэг чанар: уураг 8.7 гр, тослог 15.8 гр,
нүүрс ус 16.6 гр,
Илчлэг 243.4 ккал
Бэлтгэх арга: Гурилаа тосгүй хайруулын тавганд шаргал өнгөтэй болтол нь хуурч дээр нь хайлуулсан цөцгийн тос эсвэл ургамлын тосоо хийж бөөнгүй болтол нь сайтар хутгаад буцалгасан халуун сүү, халуун усыг хийж 3 минутын турш хутгаж буцалгана. Энэ явцад нухсан ээдмийг /урьдчилан ээдмийг жигдэртэл нухаж бэлтгэсэн байна/ хийж жигдэртэл хутгаад чихрийг хийж амтална. Хүүхдэд 6 сартайгаас эхлэн өгнө.