Элэгний котлет

Бод ба бог малын элгийг цэвэрлэж угаасны дараа 2-3 минут чанана. Чанаж хөргөсөн элгийг жижиглэн хэрчиж дэвтээсэн талхны хамт машиндана. Машиндсан элгийг давс, сонгиноор амталж холино.

Орц:

Элэг 165 гр

Сонгино дунд зэргийн 1/6

Давс чимх

Сүү хоолны халбагаар 1,

цайны халбагаар 1

Талх 1 хэрчим

Талхны нунтаг

хатаамж хоолны халбагаар 1

Гарц: 150 гр

Тэжээллэг чанар: уураг 27.0 гр, тослог 8.1 гр,

нүүрс ус 36.7 гр,

Илчлэг 327.0 ккал

Бэлтгэх арга: Бод ба бог малын элгийг цэвэрлэж угаасны дараа 2-3 минут чанана. Чанаж хөргөсөн элгийг жижиглэн хэрчиж дэвтээсэн талхны хамт машиндана. Машиндсан элгийг давс, сонгиноор амталж холино. Бэлтгэсэн шанзыг котлетны хэлбэрт оруулж, нунтаг хатаамжинд өнхрүүлж, бага тосонд 2 талд нь хайрс болтол нь шарна. Бэлэн котлетыг нухсан төмс, жигнэсэн байцаагаар хачирлаж, цөцгийн тос буюу цагаан сүмс дусаж өгнө. Нэгээс дээш насны хүүхдэд 7-14 хоногт нэг удаа нухаштай өгнө.

Leave a Reply